Obec Přílepy
Obec Přílepy
u Rakovníka

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Dne 25. května 2018 nabylo účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které je přímo účinné i v rámci právního řádu České republiky.

Dne 24. 4. 2019 vešel v účinnost zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů (adaptační zákon).  Předmětem tohoto zákona je zapracovat příslušné předpisy Evropské unie (Směrnice Evropského parlamentu a Rady EU 2016/680 ze dne 27. dubna 2016), zároveň navazuje na přímo použitelný předpis Evropské unie (Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES) a k naplnění práva každého na ochranu soukromí upravuje práva a povinnosti při zpracování osobních údajů. Dále jiné ruší zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Obec Přílepy, jakožto správce osobních údajů, tímto v souladu s čl. 12 a následujících Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“) informuje o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů tímto subjektem, včetně rozsahu práv subjektu údajů souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů Obecním úřadem Přílepy v rámci samostatné i přenesené působnosti. Účely zpracování osobních údajů a dobu jejich zpracování eviduje obec Přílepy pro jednotlivé agendy v záznamech o činnostech zpracování podle čl. 30 obecného nařízení o ochraně osobních údajů. 

Správce osobních údajů:

Obec Přílepy, se sídlem Přílepy čp.46, 270 01

IČO: 00639958

Telefon: +420 724 862 202
E-mail:  prilepy@knezevesko.cz
Datová schránka ID č.:  f7kaxd5

 

pověřenec pro ochranu osobních údajů (dále jen „pověřenec“) od 15.5.2018 :

Kontaktní údaje:  Radek Folda

e-mail: dpo@rafopc.cz

telefon:603 42 84 97

adresa: Nábřeží TGM 2486 , 269 01  Rakovník

 

Účel a rozsah zpracování osobních údajů:

Obec Přílepy, jako právnická osoba i jako orgán veřejné moci, zpracovává osobní údaje v souladu s právem Evropské unie, zejména v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů a dále v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy. Obec Přílepy zpracovává pouze přesné osobní údaje, přičemž tyto osobní údaje shromažďuje a zpracovává pouze za stanoveným účelem, v  nezbytném rozsahu, po nezbytnou dobu stanovenou právními předpisy pro stanovení skartačních lhůt.

Směrnice na ochranu osobních údajů

 

►„Metodické doporučení GDPR pro Obce - Středočeský kraj“.

Odkaz:   https://www.kr-stredocesky.cz/web/odbor-bezpecnostni-reditel/gdpr

Aktuální počasí

Počasí dnes:

30. 10. 2020

zatazenosdestem

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Denní teploty 9 až 13°C. Noční teploty 7 až 3°C.

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Chmelové slavnosti